Over Ons

 

‘t Nonnetje Drinken, Eten en Meer… is gevestigd in drie panden in de historische binnenstad.  Beschut in de schaduw van de machtige Sint Joriskerk, gelegen aan het meest intieme plein van Amersfoort, de Groenmarkt. In 2004 zijn het restaurant, bij het publiek destijds bekend als De Pastoor, en café ’t Nonnetje samengevoegd onder de naam ’t Nonnetje Drinken & Eten. Goed te bereiken, midden in de historische stad, centraal in het land.

gevel

Al 30 jaar komen onze gasten hier voor elkaar, een goed glas bier of wijn al dan niet gecombineerd met een lekker gerecht. Jong en oud en van allerlei gezindten vindt bij ons onderdak. De barokke inrichting, met de heiligenbeelden, de kleurig beschilderde tafels binnen en buiten, de vele kroonluchters en schemerlampen met ‘Gentse behangetjes’ , ademt een warme sfeer uit.

Meer …

En we doen veel Meer… Het hele jaar door programmeren wij binnen en buiten culinaire en culturele activiteiten. In samenwerking met onze collega’s van het plein programmeren we buiten onder de naam Groenmarkt Festiviteiten de muziektent met oa. het Smartlappen Festival in april, de Groenmarkt Blues in september, enz.

In het café binnen wekelijks live muziek en dan weer eens per maand onze eigen Non-huisband bestaande uit topmuzikanten die grote namen begeleiden op de (inter) nationale podia, de jaarlijkse Nonnetjesritten op de motor voor een goed doel, Jeu de Boulle in de zomer, teamsgewijs strijden tijdens de pubquiz, wijnproeverijen enz.  Zie voor de agenda’s en info bij  Meer…
We maken bij alles wat we doen graag gebruik van professie, expertise en enthousiasme van onze vele gasten en als u een goed idee heeft dan horen we het graag. We denken graag met u mee.

muziek

Groepen, bedrijven …

De verschillende sfeervolle ruimten, het drink- en eetgedeelte in twee verdiepingen boven elkaar – de rookkamer,  die ’t Nonnetje kenmerken bieden juist voor groepen veel mogelijkheden. Presentaties, lezingen, reunies,  start voor rondleidingen, zakelijke borrels, afscheid van collega’s, enz. Live muziek, beamers, de vele monitoren die in alle ruimten hangen, enz.  We hebben kennis en apparatuur in huis. En lekker Eten en Drinken. Bij Naar het Eten vindt u onze kaarten en bij Naar het Drinken de wijnen – de bierenkaart.

Namens de Non, tot ziens.