Tessa Belinfante (Band)

16:00

4 november 2018

LIVE MUZIEK @ 'T NONNETJE

Tessa Belinfante (Band)

In 2012 kwam Tessa Belinfante tot de halve finale van The Voice of Holland onder begeleiding van haar coach Trijntje Oosterhuis.

Haar covers ‘Pride (In The Name Of Love) – U2’, ‘Clocks – Coldplay’ en ‘Just Hold Me – Maria Mena’ werden goed ontvangen en zijn veel op radio gedraaid.

Eerder zong zij in de band ‘Two Way Radio’, waarmee ze o.a. de Grote Prijs van NL won, in het voorprogramma stond van de Golden Earring en een album presentatie hield in een uitverkochte Melkweg.

Sindsdien is er veel gebeurd, zo behaalde ze o.a. haar master ‘Earth Sciences and Economics’ aan de Vrije Universiteit. Ze stond voor de keuze: ga ik voor de wetenschap of de muziek?

Ze koos voor het laatste, gaf optredens door het hele land en schreef haar eigen liedjes op intuïtie en gevoel.

Najaar 2014 begonnen de opnames van haar EP in samenwerking met producer Joost van den Broek bij SandLane Recording Facilities. Het resultaat laat zich omschrijven als puur, kwetsbaar maar toch krachtig. De EP werd op 28 januari 2015 in de Bitterzoet met band gepresenteerd.

Op dit moment treedt Tessa veel op en schrijft veel muziek. En in het najaar van 2018 verschijnt er een nieuwe EP en zal Tessa met haar band het voorprogramma verzorgen van niemand minder dan Paul Young (GB) en Paul Carrack.

Vanmiddag staat zij met haar topband in ‘t Nonnetje!

www.tessabelinfante.com