Samuel Jack Spring Tour

21:30

7 maart 2019

LIVE MUZIEK @ 'T NONNETJE

Samuel Jack Spring Tour

Samuel Jack wordt geboren in Londen, maar groeit, door het werk van zijn ouders, op in Engeland, Zuid-Afrika en Nederland. Zijn muzikale opvoeding begint met de oude blues en soul platen van zijn vader en wordt later gevormd door de gospel en groepszang waar hij mee in aanraking komt tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika. Met zulke reislustige ouders is het dan ook geen verrassing dat hij op zijn zestiende het ouderlijk huis besluit te verlaten. Hij trekt zich terug op het Britse platteland waar hij zijn eigen songs schrijft en opneemt.

Zijn bijzondere geluid, denk aan Sam Smith, Hozier en Sam Cooke, blijft niet onopgemerkt. Al snel wordt hij uitgenodigd om op te treden op Glastonbury, waarna prestigieuze festivals als Secret Garden Party en Greenbelt volgen.

Begin 2017 krijgt het Amsterdamse label Dox Records Samuel in het vizier en biedt hem een contract aan. In september 2017 verschijnt zijn debuut-EP Surrender. Kort hierna tourt hij voor het eerst door Nederland als support voor Young Gun Silver Fox en Newton Faulkner. Zijn muziek valt in de smaak bij het publiek en in korte tijd reist Samuel diverse keren naar Nederland voor shows, interviews en schrijfsessies.

Ook de Amerikaanse televisie krijg lucht van de Britse singer-songwriter en plaats zijn muziek onder series als Nashville, Satisfaction en About A Boy. Daarnaast is hij opgepikt door diverse grote radiostations als BBC Radio 2, BBC Introducing, KCRW en in Nederland onder meer door NPO Radio 2. In mei 2018 releast Samuel Jack zijn Fire & Ice EP inclusief de singles Kill All The Lights en Witness en volgt er een tour.

Fire & Ice is amper twee maanden verschenen of er verschijnt alweer een nieuwe single, getiteld Big City Love. Om de release van deze single te vieren heeft Samuel met zijn team duizenden handgeschreven liefdesbrieven verspreid op iconische plaatsen in Amsterdam, Londen en Los Angeles met positieve boodschappen voor de vinder. De single was veelvuldig op de radio te horen.

2019 staat voor de zanger volledig in het teken van nieuwe muziek, waarvan snel iets gedeeld zal worden. De Britse muzikant start het jaar goed en komt opnieuw naar Nederland, België en Duitsland voor enkele shows. Kortom, Samuel Jack is here to stay.

Social:
Website – http://samueljackofficial.com
Twitter – https://twitter.com/samueljackmusic
Facebook – https://www.facebook.com/samueljackofficial
Instagram – https://www.instagram.com/samueljackofficial/

Videos:
Big City Love (Official video) https://youtu.be/v1xStTJ2xDY
Surrender (Official Video) https://youtu.be/R4DqCI0siDU
Mama Don’t Know Better (Official Video) https://youtu.be/8EoG1b_FGjs