ART room

 

AANSTORMEND TALENT | Mike van der Weij


Wat is het mooi om te zien dat ook jonge fotografen, zelfs tijdens hun studie,  een plek krijgen bij FotoExpo202 om hun werk tentoon te stellen. Mike van der Weij, 17 jaar en studerend aan de fotoografie opleiding in Zwolle. Prachtige beelden. Zwart wit.

Dit is wat Mike vertelt over zich zelf:
De foto’s die ik hier exposeer zijn foto’s uit verschillende series: ‘Zie Mijn Ziel’ , ‘Het Sprekende Lichaam’  en ‘Werelden Om Mij Heen’. Deze drie series zijn voor mij een heel project geweest. Daarnaast hangen nog een aantal foto’s die ik zonder project heb gemaakt.
Het begint met een gedachte die opborrelt, een vraag, een interesse of een mening die ik naar buiten wil brengen. Of iets waar ik mijzelf meer in wil verdiepen.
Fotografie is voor mij  “de woorden”  die ik spreek. Ik heb altijd het gevoel dat als ik iets probeer uit te leggen in woorden, het niet écht begrepen en gevoeld wordt, zoals ik dat voel. Bij het fotograferen, het in beeld brengen, heb ik dat wel. Dat je kan voelen zoals ik dat doe. Het is de taal die ik in mijn hoofd spreek en ook met anderen wil delen.

De expositie van Mike van der Weij is van 11 februari t/m 31 maart 2020 te zien tijdens onze openingstijden.


DEEEZ OP STAP IN AMERSFOORT | Fotogroep deeez!


 

Deeez! neemt u mee naar een nachtelijke parkeergarage en langs de vergane glorie van duits industrieel erfgoed. In deze expositie heeft deeez! onderzocht wat er gebeurt als je 7 gepassioneerde fotografen op dezelfde tijd en plaats samenbrengt. Eenheidsworst? Niet bij deeez! In deze expositie is de persoonlijke signatuur van de 7 leden onmiskenbaar aanwezig.

In een parkeergarage voelen veel mensen zich niet echt op hun gemak. Lichte dreiging, blij dat je weer buiten bent. Maar voor wie anders kijkt is er schoonheid.

Dat geldt ook voor stilgelegde industrie. Een verwarrende mix van afbraak, hergebruik en langzaam oprukkende natuur, die uiteindelijk zal overwinnen. Tot die tijd blijven menselijke sporen zichtbaar, ook als er niemand meer is te zien.

Op de expositie is werk te zien van Ida Gosman, Riekje Hoffman, Julia Sondermeijer, Frank van den Hout, Koen Kallenberg, Johan Postma en Hennie van Vliet.

Fotogroep deeez! is begonnen als een initiatief van Jan Kees Helms. De groep heeft al 19 jaar een passie voor fotografie, die in een bewust kleine groep wordt gedeeld. Het gaat hun vooral om het op eigen wijze laten zien van het gevoel, de techniek komt daarna. Meer werk van de leden is te zien op de website, www.fotogroepdeeez.nl .

De expositie van deeez! is van 1 februari t/m 28 maart 2020 te zien op de zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.


De exposities in onze art-room worden samen met FOTOexpo202 georganiseerd.