Sofia Dragt (solo)

 

Adédèji Trio

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
Meer info
»
21:30

3 augustus 2017

LIVE MUZIEK @ 'T NONNETJE

Sofia Dragt (solo)

Sofia Dragt

Sofia Dragt is een zangeres en liedjesschrijver die filmische popmuziek met een klassieke ondertoon maakt.
Sofia komt uit Wageningen (Gelderland), een stad midden in het groen. Ze wordt vaak geïnspireerd door natuurbeelden en vindt de klank en sfeer het meest belangrijk in haar liedjes.
Naast muziek heeft Sofia nog een grote passie: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd. Sofia won, samen met haar band, in 2013 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer & Songwriting.

Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in dat vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. De ultieme beheersing van haar instrument heeft ze te danken aan de lessen klassiek piano, die ze al volgt vanaf haar vijfde jaar. Op haar twaalfde ruilt Sofia deze lessen in voor een blanco vel papier en schrijft ze haar eerste liedje, een aansprekende mix van pop en klassiek. Een combinatie die ook terug is te zien in haar favoriete artiesten: de Wageningse luistert met even veel plezier naar Ludovico Einaudi en Yann Tiersen als naar Regina Spektor en Patrick Watson.
Ze speelde als support voor o.a. Dotan, Lucky Fonz III en Wallis Bird.

www.sofiadragt.com