RoMi Cage

 

Chelsea Foreman

  • 00Days
  • 00Hour
  • 00Min
  • 00Sec
Meer info
»
21:30

25 januari 2018

LIVE MUZIEK @ 'T NONNETJE

RoMi Cage

RoMi Cage, één naam die twee personen representeert: schrijversduo Romy (Ro) en Michael (Mi) Coomans (Cage). Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat dan ook symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek, en met de wereld om hen heen.

RoMi Cage brengt philosoftpop: gelaagde popmuziek met hier en daar een randje geïnspireerd door John Mayer, Fleetwood Mac en Sarah Bareilles. De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door hun muziek heen en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

Hun debuutalbum ‘Things We Never Say’ werd in 2015 gerealiseerd door Joe Chiccarelli (U2, Alanis Morissette, Jason Mraz) in Sunset Sound Studio’s te Los Angeles. Hiervoor werkten ze samen met topmuzikanten als Sean Hurley (bassist John Mayer) en Victor Indrizzo (drummer oa Alanis Morissette). Geloof in hun talent bleek uit de immense steun voor hun crowdfunding (meer dan 350 donateurs) die ze vanuit verschillende hoeken van de wereld ontvingen. Tevens speelde RoMi Cage nog voor hun reis naar Amerika in het voorprogramma van Bløf en waren ze te horen bij de eerste uitzending van Cafe Countdown van Radio Veronica.

RoMi Cage gaf in de afgelopen periode verschillende shows in binnen en buitenland (Zwitserland, Londen, Californië, Kopenhagen). Enkele hoogtepunten waren het Internationaal filmfestival Film by the Sea waar ook de over hen gemaakte documentaire werd vertoond in de bioscoopzalen, Paradiso Amsterdam, Nazomerfestival, maar ook de voorprogramma tour met de Britse hitartiest Paul Carrack in uitverkochte zalen als Oosterpoort, Effenaar en Metropool.
Ook waren ze te horen in verschillende radio shows op radio 1, 2, Veronica en BNR.

Onlangs is RoMi Cage opnieuw de studio ingedoken, ditmaal met Martijn Groeneveld (Kensington, Ronde, Blaudzun). Het resultaat is een gloednieuwe EP met 5 tracks, waaronder de single ‘Hope Rises Like Dust’. De EP zal begin 2018 uitkomen.

www.romicage.com
www.facebook.com/romicage
www.twitter.com/romicage
www.instagram.com/romicage
www.youtube.com/romicage